Україна достроково вийшла до фіналу Олімпіади у спортивній гімнастиці.

Фінал Олімпіади з гімнастики Україна
Фінал Олімпіади з гімнастики Україна

Україна гарантувала собі місце в командному фіналі гімнастики на Олімпійських Іграх у Парижі

Завершилися другі з трьох ротацій чоловічої кваліфікації у спортивній гімнастиці. Усі шість видів змагалися Ілля Ковтун та Олег Верняєв, чотири види - Радомир Стельмах та Назар Чепурний, а два види - Ігор Радівілов. Українська команда, включаючи цих гімнастів, гарантовано потрапила до командного фіналу.

Ілля Ковтун та Олег Верняєв змагалися в усіх шести видах, Радомир Стельмах та Назар Чепурний – у чотирьох, а Ігор Радівілов – у двох. До сумарної оцінки в командній першості йшли по 3 з 4 найкращих результатів у 6 видах.

За підсумками виступів восьми команд Україна гарантувала собі вихід до командного фіналу. Наша команда посідає четверту позицію з результатом у 253,893 бала та не може опуститися нижче восьмого місця. Таким чином, Україна кваліфікується до фіналу командного багатоборства четверту Олімпіаду поспіль.

Окрім цього, за результатами кваліфікації відбувається відбір до особистого багатоборства та фіналів на окремих снарядах. Остаточна кількість фіналів буде визначена після третьої ротації, яка розпочнеться о 21:00.

Нагадаємо, що в Парижі завершилася насичена ранкова програма змагань першого дня, включаючи академічне веслування. Українська збірна буде виступати у жіночій четвірці парній та чоловічій двійці парній легкої ваги на Олімпіаді. Сьогодні українські спортсмени також будуть змагатися у інших дисциплінах та виді спорту.

До слова, Україна виступить на Олімпіаді у більшості видах спорту, за винятком ігрових. Збірна з футболу також вперше представить нашу країну на Іграх.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua