Україна може отримати до 3600 гривень від ООН: куди звертатися і як подати заявку.

Україна може отримати до 3600 гривень від ООН
Україна може отримати до 3600 гривень від ООН

Українці отримують грошову допомогу від ООН

На сайті unhcr.org повідомили, що ООН розширила програму фінансової підтримки українців, що постраждали від війни. Розмір щомісячної допомоги збільшився до 3 600 гривень на людину в сім'ї з попередніх 2 200 гривень. Ці гроші допоможуть забезпечити постраждалих людей базовими потребами, такими як оплата житла, харчування та гігієна. Ця підтримка спрямована на найбільш уразливі групи населення, які мають особливо важке становище під час воєнного конфлікту.

Зверніть увагу на умови отримання допомоги:

  • Місячний дохід на одного члена родини повинен бути меншим за 5 400 гривень.
  • Особа не повинна отримувати допомогу від інших агенцій чи організацій ООН.

Грошову допомогу отримують внутрішньо переміщені особи (ВПО) та населення, що постраждало від війни в областях, таких як Донецька, Дніпропетровська, Одеська, Запорізька, Харківська, Чернігівська, Сумська, Миколаївська та Херсонська. Також підтримка надається тим, хто повернувся у свої місця проживання після примусового переміщення, а також сім'ям та особам, які належать до уразливих категорій.

Для отримання фінансової допомоги від ООН потрібно зареєструватись у спеціальних пунктах прийому заявок. Адреси таких пунктів можна знайти на офіційному сайті організації "Право на захист" або через їх Telegram-канал. Також можна зателефонувати на безкоштовну гарячу лінію: 0 800 307 711. Рекомендується перевірити час роботи пункту реєстрації на зазначених джерелах.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua