Україна здобула десяте золото на Паралімпіаді-2024.

Україна золото на Паралімпіаді-2024
Україна золото на Паралімпіаді-2024

Українські плавці вибороли золото та срібло на Паралімпіаді у Парижі

На Паралімпіаді у Парижі плавці Ярослав Денисенко та Максим Веракса стали переможцями у класі S12 на дистанції 100 метрів вільним стилем. Денисенко зміг випередити своїх суперників та здобути золоту медаль, рухаючись з четвертого на перше місце. Веракса ж посів перше місце на стартових 50 метрах, втім, на фініші він поступився Денисенко та став срібним призером. Ілля Яременко посів сьоме місце у фіналі.

Українські спортсмени також здобули медалі у плаванні. Андрій Трусов та Юрій Шенгур стали призерами на дистанції 100 метрів на спині у класі S7. Шенгур виборов золоту медаль, а Трусов став срібним призером. Ігор Німченко отримав срібло на дистанції 100 метрів батерфляєм в класі S10. Данило Чуфаров також став срібним призером, здобувши друге місце на дистанції 200 метрів комплексним стилем в класі SM11.

Окрім цього, слід відзначити перемогу легкоатлетки Наталії Кобзар, яка внесла свій вклад у загальне перемогу України на Паралімпіаді 2024 року, завоювавши золоту медаль у особистій дисципліні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua