Українцям буде легше отримати роботу у Швейцарії: подробиці.

Український емігрант зустрічається з роботодавцем в Швейцарії
Український емігрант зустрічається з роботодавцем в Швейцарії

Федеральна рада Швейцарії затвердила рішення про підвищення рівня зайнятості для українських біженців. Федеральний департамент юстиції та поліції отримав завдання розробити законодавчі зміни, що спростять інтеграцію українців на ринку праці до лютого 2025 року. Таке рішення прийнято на підставі звіту робочої групи, яку очолив колишній міністр кантону Аргау Урс Гофманн, і яка вивчала досвід використання міграційного статусу "S" та його соціально-економічні умови.

Парламент Швейцарії також підтримав спрощення процедури зайнятості українських біженців, запропонувавши замість дозвільного порядку введення повідомного. Українці зі статусом "S" будуть зобов'язані реєструватися в державних службах зайнятості та брати участь у соціально-інтеграційних програмах, але отримають можливість вільно змінювати кантон проживання.

Статус "S" в Швейцарії

Статус "S" в Швейцарії - це особливий тимчасовий міграційний статус, який надається людям, що потребують негайного захисту через воєнні конфлікти або масові переслідування. Цей статус дає право на проживання в країні, роботу за спрощеною процедурою, медичне страхування, освіту для дітей та обмежене право на пересування в межах Шенгенської зони.

Парламент Швейцарії також підтримав створення платіжної системи для притулку на основі спеціальних дебетових карток, яка може бути запроваджена по всій країні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua