Українцям нагадали про перевірку лічильників: часу замало, інакше заплатите більше.

Перевірка лічильників: часу недостатньо
Перевірка лічильників: часу недостатньо

У Києві проведуть масову перевірку лічильників для коректного нарахування комунальних послуг

Прес-служба КК "Центр комунального сервісу" повідомила про планову масову перевірку лічильників у Києві, яка необхідна для коректного нарахування платежів за комунальні послуги.

Нагадаємо, що мешканці столиці мають обов'язок періодично перевіряти свої лічильники, щоб уникнути некоректних розрахунків за комунальні послуги. Зараз термін перевірки закінчується для 32 047 лічильників гарячої води та 7 599 лічильників теплової енергії.

У випадку виявлення неправильно працюючого лічильника, його знімають з обліку, а розрахунок проводиться за допомогою загальнобудинкового лічильника або за нормою. Для отримання інформації щодо терміну перевірки, споживачі можуть завітати на офіційний веб-сайт ЦКС або переглянути дані в особистому кабінеті.

Крім того, споживачі мають можливість звертатися до ЦКС за допомогою месенджерів або зателефонувати за номером 044-247-40-40 для отримання детальної інформації про свій лічильник та термін його перевірки.

Однак, перевірку лічильника можна запланувати і самостійно, звернувшись до ліцензованої компанії або за допомогою офіційного веб-сайту ЦКС. Вартість перевірки одного лічильника складає близько 300 гривень.

Облтеплокомуненерго нагадує, що перевірка лічильників є обов'язковою для споживачів та проводиться раз на 4 роки. Метою цієї перевірки є забезпечення правильної роботи лічильників та нарахування платежів за комунальні послуги.

Слід пам'ятати, що важливо обирати надійні компанії для перевірки лічильників, щоб уникнути шахрайства. Перед зверненням до комерційних структур, які надають послуги з перевірки лічильників, слід перевірити їх сертифікати.

Отже, перевірка лічильників є необхідною для забезпечення коректного нарахування за комунальні послуги. Споживачам рекомендується звернутися до ЦКС, щоб отримати додаткову інформацію та провести перевірку свого лічильника.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua