Українцям покроково показали, як подивитися е-лікарняний на вебпорталі ПФУ.

Подивитися електронний лікарняний на ПФУ
Подивитися електронний лікарняний на ПФУ

Перегляд е-лікарняного листа на веб-порталі Пенсійного фонду України

За допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, застраховані особи тепер можуть переглянути свій е-лікарняний лист. Про це повідомила прес-служба ПФУ.

Електронний лікарняний лист генерується автоматично в цифровій базі даних непрацездатності, коли лікар видав медичний висновок про тимчасову нездатність пацієнта до праці.

Для перевірки статусу е-лікарняного, застраховані особи повинні авторизуватися на сайті Пенсійного фонду за допомогою електронного підпису або системи електронної ідентифікації ID.GOV.UA. Потрібно знайти розділ "Тимчасова втрата працездатності" у меню та перейти до розділу "Мої листки непрацездатності". Там можна переглянути коротку інформацію про листок та отримати детальну інформацію, якщо розгорнути листок.

Якщо інформація відображається та є правильною, то лікарняний лист був успішно створений і стане доступним для роботодавця. Крім того, якщо дані у листку є правильними, страхувальник може скласти заяву-розрахунок для оплати лікарняного у кабінеті роботодавця на сайті Пенсійного фонду. Лікарняний лист отримує статус "Готов до оплати" через 7 днів після закриття листка.

Джерело:

Хвиля


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua