Україні вдалося сформувати буферну зону на території РФ — генерал.

Українські військові формують буферну зону
Українські військові формують буферну зону

На Харківщині українські сили оборони створили буферну зону, щоб утримувати територію, яку росіяни намагалися перетворити на "санітарну зону". Про це заявив генерал-лейтенант Ігор Романенко, засновник благодійного фонду "Закриємо небо України". Він також повідомив, що російські окупанти перекидають додаткові сили, включаючи елітні підрозділи, в Курську область.

"Росіяни намагаються створити 'санітарну зону', але не вдається. У нас сформована буферна зона, яку треба утримувати", - заявив Романенко.

За словами експерта, сили російських окупантів збільшилися до 40 тисяч осіб. Вони перекинули додаткові підрозділи з фронтів та мобілізували елітні підрозділи, як морську піхоту і повітряно-десантні війська. Це надало їм змогу здійснити контрнаступальні дії. Однак українські сили ефективно протистоять росіянам і продовжують проводити маневрову оборону.

"Росіянам буде потрібно значно більше людей, щоб не тільки зупинити наш наступ, а й відтіснити нас на кордони", - підкреслив Романенко.

Зараз російська авіація менше використовує Комплекси автоматичного бомбометання (КАБ) на території Курської області, проте більше використовує військову техніку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua