Українські біженці рятують економіку Європи.

Українські біженці сприяють розвитку європейської економіки
Українські біженці сприяють розвитку європейської економіки

Українські біженці сприяють економіці Європи

Українські біженці не є тягарем для Європи, а навпаки, внесок українців у розвиток економіки деяких країн становить до 1,2% на рік. Навіть у Великій Британії цей внесок складає 0,2%. Зокрема, Латвія має близько 35% працездатних українців, а Чехія - майже 90%.

Українські біженці платять податки і стали частиною європейської робочої сили, що підтримує економіку країн, де вони проживають. Крім того, вони надсилають гроші додому, що має велике значення для української економіки.

Українські біженці не конкурують з місцевими жителями на ринку праці, оскільки займають інші ніші. Їх присутність може сприяти переходу місцевих працівників до більш висококваліфікованих професій.

Навіть українські біженці, які отримують допомогу від країн, де проживають, стають все менш залежними від цих виплат. Раніше цим було обтяжливим для економіки, але зараз виплати отримують тільки 40% українських біженців.

Українці, які шукають притулку за кордоном, роблять великий внесок у економіку країн, що надають їм притулок. Наприклад, Польща вже утримує близько мільйона українців, а їхні сплачені податки в компенсують витрати на надану допомогу. Європейський Союз також витратив лише 0,2% свого ВВП на прийом українських біженців.

Будинок для українських біженців з'явився у Ризі, де вони можуть провести перші 120 днів перебування у Латвії. Це допоможе їм знайти постійне житло та пристосуватися до нових умов.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua