Українські хакери помстилися РФ за атаку на «Охматдит».

Українські хакери помстилися РФ
Українські хакери помстилися РФ

Українські хакери запровадили кібератаку на російську мережеву інфраструктуру як відповідь на ракетний удар на дитячу лікарню «Охматдит» 8 липня. Згідно з інформацією, отриманою віднови, саме у цій лікарні постраждали діти.

У результаті кібератаки було знищено багато серверів, відправлено масові повідомлення смс «Це вам за Охматдит!», вплинуто на мережеве обладнання, системи відеонагляду та загублено величезну кількість важливих даних.

Кібератака нацелена була на «Обласну клінічну лікарню РЖД Перм», ТОВ «ФД-Телеком» і ТОВ ВАПК (волгоградська агропромислова компанія). Внаслідок кібератаки на ТОВ «ФД-Телеком» було знищено 174 віртуальних і один фізичний сервер, видалено 51 терабайт інформації, знищено систему відеонагляду та заподіяно прямі збитки в розмірі 360 тисяч рублів.

Кібератака на «Обласну клінічну лікарню РЖД Перм» спричинила вимкнення 70 персональних комп'ютерів лікарів, знищило файлові сховища, корпоративну пошту, 12 віртуальних серверів та три гіпервізори. Також було вимкнено мережеве обладнання: комутатори, маршрутизатори та внутрішню телефонію.

На комп'ютерах персоналу атакованих об'єктів з'явилися фотографії руйнувань та постраждалих дітей під час ракетного удару на дитячу лікарню «Охматдит» в Києві 8 липня.

Крім того, в ТОВ ВАПК, внаслідок кібератаки, були зашифровані два комп'ютери разом із даними обсягом близько трьох терабайтів, серед яких акти, рахунки, договори та бухгалтерська документація.

Пригадаємо, що наприкінці травня хакери Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України здійснили масштабну DDos-атаку на російських провайдерів, яка була названа «найпотужнішою в історії». 

Також недавно українські хакери атакували сайти російських компаній, які підтримують війну РФ проти України, зокрема, надаючи допомогу окупаційним військам. 

Як уже повідомлялося, українська ІТ-армія здійснила масштабну атаку на банківську систему РФ, включно з інфраструктурою «Національної системи платіжних карток» (НСПК) – оператора карток «Мир».


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua