Український фільм "20 днів у Маріуполі" показали у Карибському регіоні.

Український фільм показали у Карибському регіоні
Український фільм показали у Карибському регіоні

У місті Порт-оф-Спейні, столиці Тринідаді і Тобаго, було організовано показ документального фільму "20 днів у Маріуполі". Цей захід був спільним проектом з місією ЄС у Тринідаді і Тобаго та місцевими інституціями. Це перший раз, коли цей фільм був показаний у Карибському регіоні в рамках Європейського кінофестивалю.

На показі були присутні політики, урядовці, голова МЗС Емері Браун, академічні кола, бізнесмени, культурні працівники та студенти.

"Між вашим містом та Маріуполем майже десять тисяч кілометрів", - сказав Сергій Кислиця, постпред України при ООН, виступаючи під час презентації фільму. "Але для порядних людей і порядних націй географічна відстань не має значення. Особливо, коли йдеться про відстоювання загальнолюдських цінностей та протистояння підлим звірствам".

Кислиця зауважив, що "останні події свідчать про те, що мир і безпека не можуть бути прийняті як щось само собою зрозуміле". Він також додав, що кожен повинен бути готовий захищати свою країну та цінності, і намагання приховуватися від проблем може призвести до справжніх трагедій.

Посол ЄС у Тринідаді і Тобаго Пітер Кавендіш наголосив, що "важливо не дати змоги російському вторгненню... стати новою нормою, а взамін спробувати зрозуміти, що відбувається і які ставляться питання". "Ось що ми хотіли показати цим фільмом", - додав посол.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua