Укренерго оголосило графік відключень електроенергії на 21 серпня.

Розклад відключень електроенергії на 21 серпня
Розклад відключень електроенергії на 21 серпня

Графік відключень електроенергії на 21 серпня

Енергетична компанія "Укренерго" оголосила графік відключень електроенергії на 21 серпня. Згідно з повідомленням, завтра з 16:00 до 18:00 та з 22:00 до 24:00 буде застосовуватися одна черга відключень. З 18:00 до 22:00 діятимуть дві черги відключень одночасно. В інші години обмежень не передбачається. Споживання об'єктів критичної інфраструктури не обмежуватиметься.

Зростання споживання електроенергії через спеку

Компанія пояснює, що споживання електроенергії продовжує зростати через спекотну погоду у більшості областей України. Станом на 9:30 20 серпня рівень споживання на 2,1% вищий, ніж попередньої доби. 19 серпня максимум споживання був на 3,9% вищим, ніж 16 серпня, що приблизно дорівнює потужності двох енергоблоків ТЕС.

Заклик до ощадливого споживання електроенергії

"Укренерго" наголошує, що українська енергосистема все ще відновлюється після восьми масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб'єктах тривають аварійні та планові ремонти. Компанія закликає до ощадливого споживання електроенергії протягом всієї доби, особливо в години максимального споживання вранці та увечері.

Заходи обмеження споживання електроенергії

Через зростання обсягу дефіциту потужності в енергосистемі 20 серпня з 16:00 до 24:00 застосовуватимуться заходи обмеження споживання для всіх категорій споживачів, окрім критичної інфраструктури та підприємств, що оплачують понад 80% імпорту електроенергії для власних потреб.

Укренерго також повідомляє про імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови загальним обсягом 19 558 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1235 МВт. Експорт електроенергії не відбувається і не передбачається.

Через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 550 населених пунктів. Зокрема, є знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Харківській областях. З технічних причин знеструмлювались споживачі на Київщині.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua