Умєров розповів, як Україна погоджує військові плани із Заходом.

На зустрічі узгоджують плани з альянсом
На зустрічі узгоджують плани з альянсом

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Україна повідомляє своїх західних союзників про свої плани і використання засобів для бойових дій. Він наголосив, що пояснюються не тільки цілі наступу, контрнаступу або оборони, але й заходи, які будуть прийняті. Міністр підкреслив, що Україна користується зброєю відповідно до усіх угод і немає сумнівів щодо використання власної зброї на кордонах України і тимчасово окупованих територіях.

"Ми пояснювали, як ми завдаємо удару ворогові, щоб він не тероризував наші міста, щоб він не забирав перевагу перед нами", - сказав Умєров.

Умєров також обговорив можливість використання західної зброї для атак на віддалені цілі. Він зазначив, що це питання обговорюється на стратегічному рівні, а Україна пояснює своїм партнерам необхідність таких дій для стримування агресора і захисту мирних міст.

"Ми пояснювали, як ми завдаємо удару ворогові, щоб він не тероризував наші міста, щоб він не забирав перевагу перед нами", - підкреслив міністр.

Умєров зазначив, що західні партнери розуміють пояснення України, але мають свої внутрішні процедури для узгодження. Деякі процедури потребують згоди парламентів або радників з національної безпеки. Щодо конкретних обмежень, міністр зазначив, що не було жодних заборон на використання зброї українською стороною. В даний час тривають консультації, і Київ сподівається на позитивне рішення найближчим часом.

Раніше президент України Володимир Зеленський пояснив причину, чому партнери не дозволяють використовувати далекобійну зброю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua