Уряд розширив можливості використання коштів, зібраних на United24.

Використання коштів United24 урядом
Використання коштів United24 урядом

Уряд дозволив використовувати гроші, зібрані на рахунках Міністерства економіки за допомогою платформи United24 для придбання товарів, необхідних для гуманітарного розмінування. Покупці тепер можуть купувати не тільки техніку для розмінування, але й комплектуючі до неї, засоби для виявлення вибухонебезпечних предметів та обладнання для сертифікації машин для розмінування.

Заступник міністра економіки України Ігор Безкаравайний зауважив, що ці зміни дозволять розширити асортимент товарів, які можна придбати для гуманітарного розмінування, а також збільшити кількість осіб, які отримують допомогу. Тепер урядові оператори, які активно беруть участь у розмінуванні, зможуть купувати техніку та обладнання.

Додатково, Міністерство економіки може збирати кошти через платформу United24 у разі потреби. Інформація про потреби та планування закупівель з позбавлених небезпеки грошей буде розміщена на сайті Міністерства та вебпорталі.

Зібрані гроші можуть бути використані для закупівлі матеріалів та обладнання для сертифікації машин для розмінування. Поки що цю сертифікацію проводить Державний науково-дослідний Інститут випробувань і сертифікації.

За допомогою зібраних коштів вже було придбано піротехнічну машину та проведено тендер на закупівлю тягачів для ДСНС. Державна спеціальна служба транспорту також отримала різне обладнання, включаючи машину для розмінування DOK-ING MV-10.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua