Уряд спростив отримання ліцензій експортерами.

Уряд спрощує отримання ліцензій експортерами
Уряд спрощує отримання ліцензій експортерами

Українські експортери отримають ліцензії в електронній формі

Згідно зі змінами, які внесли до наказу Мінекономіки "Про порядок ліцензування експорту товарів", українські експортери зможуть отримати ліцензії в електронному форматі. Це стало можливим завдяки дерегуляції та цифровізації державних послуг.

"Нині ми повністю переводимо отримання ліцензій експортерами у електронний формат. Та працюємо над аналогічним спрощенням процедури для імпортерів. Крім того, спрощуємо сам процес отримання дозвільних документів, зменшуючи необхідну кількість документів для подачі на ліцензію", - зазначила Юлія Свириденко, перший віцепрем'єр-міністр України та міністр економіки.

Внесені зміни передбачають подання документів та отримання ліцензій у електронній формі. Підприємці також можуть продовжувати подавати документи на паперових носіях, якщо вони цього бажають. Також проведена реформа, яка передбачає зменшення переліку необхідних документів для отримання ліцензії, оновлення форм заявки на видачу ліцензії та самої ліцензії, а також спрощення процедури ліцензування.

Українські підприємці, які хочуть отримати ліцензії у електронній формі, повинні звернутися на Єдиний державний вебпортал електронних послуг та подати пакет необхідних документів через свій електронний кабінет. Після перевірки документів і прийняття позитивного рішення, ліцензія в електронному вигляді з'явиться в кабінеті заявника.

Також є можливість отримати відповідь на електронну пошту, якщо документи подаються на паперових носіях. Для цього підприємець повинен вказати свою адресу пошти та бажання отримати відповідь електронним шляхом.

"На час дії воєнного стану видача ліцензій на експорт та імпорт товарів здійснюється безоплатно. Тому лист-звернення щодо оформлення ліцензії не повинно містити гарантії сплати державного збору за її видачу та завантажувати пакет документів", - повідомили у Міністерстві економіки.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua