В ЄС назвали терміни запуску власної криптовалюти.

Технічні терміни запуску криптовалюти в ЄС
Технічні терміни запуску криптовалюти в ЄС

Європейський центральний банк планує створення "криптоєвро".

За словами представника банку Йоахіма Нагеля, до 2028 року можна буде оплачувати товари та послуги цифровою валютою центрального банку в Євросоюзі.

Це означає, що раніше оголошений термін Фабіо Панеттою скоріше за все вийшов на розширення.

Голова Бундесбанку вважає цей проект важливим технологічним завданням і передбачає, що цифровий євро буде доступний надзвичайно швидко.

ЄЦБ підтвердив наступні кроки щодо створення цифрової версії євро.

Розробники повинні поліпшити правила щодо цифрового євро та вибрати постачальників послуг для розробки платіжної платформи та інфраструктури протягом наступних двох років.

Цифровий євро розробляється для конкуренції з Paypal, Apple Pay, біткоїном та Ethereum. Його ціль - уникнути залежності електронної комерції від приватного сектору та знизити використання готівки.

Цифровий євро - це засіб платежу, а не інвестиційний інструмент. Він не замінить всі заощадження громадян єврозони, але допоможе уникнути впливу іноземних фінансових компаній, таких як Visa та Mastercard.

Національний банк України встановив офіційний курс долара на рівні 36,56 грн, що є підвищенням на 11 копійок. Євро подорожчало на 5 копійок і коштує 38,6 грн.

Курс польського злотого знизився на 2 копійки і становить 8,69 грн.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua