В IEА прогнозують найважче випробування для енергетики України.

IEA найважче випробування для енергетики
IEA найважче випробування для енергетики

Міжнародне енергетичне агентство (IEA) повідомляє, що зима буде найскладнішим випробуванням для української енергетичної мережі після вторгнення Росії. Згідно з інформацією, багато електростанцій в Україні були зруйновані або пошкоджені. IEA пропонує 10 заходів для відновлення енергетичної інфраструктури, але їх точну назву не згадано.

Крім того, агентство попереджає про проблеми з електропостачанням для Молдови після зупинки транзиту російського газу через Україну в 2024 році.

Зазначено, що протягом останніх двох зим енергосистема України витримала навантаження, але цього разу буде найважчим. В IEA підкреслюють, що після російської агресії майже половина генеруючих потужностей України була знищена або пошкоджена, а також постраждала половина великих мережевих підстанцій.

З втратою понад двох третин потужностей Україна зіткнулася з великим розривом між доступним електропостачанням та піковим попитом. Генеральний директор IEA закликає європейські країни допомогти відновити пошкоджені об'єкти та забезпечити їх захист від безпілотних атак.

Джерело: Укрінформ

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua