В Україні автоматизують видачу повісток через "Оберіг": залучать і Укрпошту.

Оберіг автоматизує видачу повісток
Оберіг автоматизує видачу повісток

Міністерство оборони України планує автоматизувати видачу повісток через реєстр "Оберіг". За словами Олега Берестового, нинішній процес вручення повісток вважається неефективним. Щоб зробити процес оповіщення військовозобов'язаних ефективнішим, в міністерстві створили функціонал, завдяки якому можна генерувати повістку у реєстрі "Оберіг" та підписувати її електронним підписом начальника ТЦК.

"Вона йтиме відразу на централізований друк, звідти - на Укрпошту, вона буде розвозити, а у нас буде інформація, де повістка знаходиться: чи була вона доставлена, чи ні, або десь втрачена, скільки часу на доставку пішло тощо", - розповів Берестовий.

За його словами, нова система надасть більш точні дані військово-політичному керівництву країни, що дозволить перевірити справжність повідомлень про призов через додаток "Резерв+". Проте, повісток у самому додатку не буде.

"Ми цього не плануємо. У нас беклог розписаний до середини весни – повісток там немає. Але плануємо розробити функціонал, щоб хоч трохи автоматизувати, цивілізувати вручення повісток за допомогою Укрпошти та певних автоматизованих процесів на бекенді", - додав він.

Нагадаємо, у чоловіків буде 15 днів на уникнення проблем через ТЦК.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua