В Україні хочуть штрафувати мобільних операторів за якість зв'язку під час відключення світла.

Штрафи для операторів за погану зв'язок
Штрафи для операторів за погану зв'язок

Українські мобільні оператори можуть отримати штрафи за низькі стандарти зв'язку під час відключення електроенергії

Голова підкомітету з розвитку цифрової індустрії, Сергій Штепа повідомив, що українські мобільні оператори можуть бути оштрафовані за невиконання встановлених стандартів зв'язку під час відключення електроенергії. За його словами, законопроект, який передбачає збільшення перевірок і покарання для операторів зв'язку, має бути внесений на розгляд урядової установи з метою забезпечення стабільної роботи зв'язку під час відключення світла.

«Ми хочемо, щоб українці не втрачали зв'язок навіть під час тривалих відключень електроенергії», - зазначив Штепа.

Проблема відсутності зв'язку під час відключення електроенергії є особливо актуальною взимку. Багато компаній мобільного зв'язку не приділяли уваги цьому питанню і не забезпечили своє обладнання достатньою кількістю резервних джерел живлення. Законопроект має на меті запобігти ситуаціям, коли багато абонентів залишаються без зв'язку через відключення електроенергії.

За словами Штепи, законопроект має деякі зауваження від асоціацій, що представляють мобільних операторів і надавачів комунікаційних послуг. Однак його основна мета - забезпечити надійну роботу зв'язку під час відключення електроенергії. Голова підкомітету сподівається, що законопроект буде швидко прийнятий Верховною Радою.

Раніше було повідомлено, що відключення електроенергії можуть статися вже з грудня, навіть якщо генерація буде відновлена.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua