В Україні перевірять усі пенсійні виплати чиновникам з "інвалідністю", - Зеленський.

Українські чиновники з інвалідністю пенсіоновані перевіряються
Українські чиновники з інвалідністю пенсіоновані перевіряються

Прокурор України подав у відставку після засідання РНБО

На засіданні Ради національної безпеки і оборони України було обговорено питання про зловживання в системі Методики спеціальної оцінки кондиції працівника (МСЕК) і ситуацію в прокуратурі. Після дискусії Генеральний прокурор України, Андрій Костін, подав у відставку.

Сотні випадків необґрунтованого отримання інвалідності виявлено в Україні

Президент повідомив про виявлення сотень випадків непідтвердженої отримання інвалідності службовцями митниці, податкової, Пенсійного фонду та місцевими адміністраціями. За словами президента, система МСЕК має бути припинена.

Для здійснення системних змін планується повна цифрова трансформація процесу встановлення інвалідності. Президент особливо наголосив на проблемі, коли ветерани бойових дій з реальною інвалідністю не можуть отримати належний статус та виплати.

Рішення РНБО передбачає проведення повного аудиту пенсій та інших нарахувань службовцям, які самостійно оформили собі інвалідність. Президент відзначив, що доповіді міністра охорони здоров'я та міністра соціальної політики були недостатньо переконливими.

Можлива підготовка військових підрозділів з Північної Кореї

Головнокомандувач Збройних Сил України, Сергій Сирський, доповів про підготовку двох військових підрозділів з Північної Кореї. Ймовірно, це будуть дві бригади по 6 тисяч осіб кожна. Президент Зеленський закликав міжнародних партнерів дати жорстку реакцію на втручання КНДР у війну в Європі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua