В Україні почали видавати гранти для студентів через "Дію".

Гранти для студентів через 'Дію'
Гранти для студентів через 'Дію'

Студентам-контрактникам доступна програма "Дія" для отримання державних грантів

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що студенти-контрактники можуть отримати державний грант на навчання через програму "Дія". Про це повідомила прес-служба Мінцифри.

Гранти доступні для студентів денної та дуальної форми навчання, які навчаються на медичних, ветеринарних або фармацевтичних напрямках та отримають ступінь бакалавра або магістра. Розмір фінансової допомоги залежить від балів, отриманих на Національному мультипредметному тесті (НМТ).

  НМТ   НМТ

Студенти, які набрали 150 балів і більше з будь-яких двох предметів НМТ, можуть розраховувати на грант у розмірі 15000 гривень. Ті, хто отримав 170 балів і більше, матимуть право на грант у 25000 гривень. Важливо, що сума гранту може бути збільшена відповідно до коефіцієнта обраної спеціальності.

Для отримання гранту студентам необхідно оновити програму "Дія", знайти "Сертифікат на навчання" у переліку документів та активувати грант за допомогою "Дія.Підписи" до 5 листопада. Після активації гранту студенти отримають повідомлення через програму, коли кошти надійдуть до університету.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua