В Україні почнуть масово встановлювати сонячні панелі на школах, адмінбудівлях та лікарнях.

Масова установка сонячних панелей
Масова установка сонячних панелей

Кабінет Міністрів схвалив програму з встановлення сонячних панелей на дахах державних установ, таких як школи, лікарні та адміністративні будівлі, з метою збільшення енергетичної незалежності України до 2025 року.

Pрем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що цей проект має на меті автономність максимальної кількості лікарень, адмінбудівель та шкіл у країні.

Це завдання як для міністерств, так і для всіх місцевих керівників. Маємо вийти на рівень, коли максимальна кількість лікарень, адмінбудівель та шкіл автономна.

За його словами, встановлення сонячних панелей не лише зменшить навантаження на централізовану енергосистему, але й забезпечить безпеку критично важливих установ у разі відключення електропостачання.

Особливістю цієї програми є використання сонячних панелей разом із системами зберігання енергії, що забезпечує стале електропостачання, навіть у нічний час і при поганій погоді.

Фінансування цього проекту планується з різних джерел, включаючи міжнародну допомогу та кошти недержавних фондів. Уряд також розглядає можливість залучення грантових програм та створення спеціального державного фонду для підтримки цієї ініціативи.

Нагадаємо, що мешканці Києва можуть отримати компенсацію за покупку генераторів та сонячних панелей.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua