В Укренерго розкрили схему шахраїв з "офіційними" графіками відключень.

Схема шахраїв з відключеннями
Схема шахраїв з відключеннями
Національна енергетична компанія "Укренерго" попередила споживачів про надмірне поширення недостовірної інформації про створення "офіційних" сторінок щодо графіків відключень електроенергії, зокрема у Києві та Київській області.

Компанія наголошує, що це є маніпуляція на тему повернення обмеження споживання. "Укренерго" закликає не переходити за посиланнями, які вказуються в таких дописах, оскільки шахраї можуть використовувати дані, які потрібні для реєстрації на подібних телеграм-каналах, у шахрайських цілях.

Натомість, "Укренерго" та сервіс Київ Цифровий запустили офіційну систему інформування про стан енергосистеми. Актуальну інформацію про графіки відключень у столиці можна отримати саме там.

Крім того, "Укренерго" працює над створенням додатка, в якому мешканці всіх регіонів України зможуть отримувати інформацію про стан енергосистеми, ймовірність відключення та планувати раціональне споживання електроенергії протягом дня.

Наразі споживачі можуть отримувати таку інформацію з Диспетчерського центру для кожної області за допомогою телеграм-боту "Диспетчер Укренерго". Приєднатися до нього можна за посиланням або шляхом пошуку @UkrEnergo_ConsumersInfo_Bot.

Продовження заходів з усунення наслідків ракетно-дронової атаки

"Укренерго" повідомляє про продовження заходів з усунення наслідків ракетно-дронової атаки, яка сталася 26 серпня. Через бойові дії та інші причини 568 населених пунктів залишаються без електроенергії. Заходи обмеження споживання електроенергії триватимуть протягом дня.

Високе споживання електроенергії через спеку

Через спеку споживання електроенергії залишається високим у більшості регіонів України. 28 серпня вранці була зафіксована найвища добова пікова споживання, що виявилася на 4,8% вищою, ніж попереднього дня.

У більшості областей України з 7:00 до 22:00 годин будуть застосовуватись три черги відключень одночасно. Графіки використання обмежень у кожному регіоні можна знайти на сайтах місцевих обленерго або їхніх сторінках у соціальних мережах.

Укренерго нагадує, що українська енергетична система відновлюється після дев'яти масових атак з боку Росії, є дефіцит потужності, а на енергооб'єктах тривають аварійні та планові ремонти. Компанія закликає ефективно використовувати електроенергію.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua