Від лікування до житла: Шмигаль назвав п'ять напрямків ветеранської політики.

Від лікування до житла: Шмигаль назвав п'ять напрямків ветеранської політики
Від лікування до житла: Шмигаль назвав п'ять напрямків ветеранської політики

Уряд розповів про нову ветеранську політику

Під час Ветеранського форуму, прем'єр-міністр України, Денис Шмигаль, розповів про напрямки нової ветеранської політики країни. Він наголосив, що уряд вже реалізує ці напрямки, які були визначені рік тому.

Один із напрямків - розвиток сервісної інфраструктури для ветеранів. Це включає впровадження нових послуг, діджиталізацію ветеранських сервісів, об'єднання реєстрів, спрощення процедур і розширення доступу до послуг для ветеранів у ЦНАПах.

Створення умов для економічної активності ветеранів - ще один важливий напрямок. Ветерани можуть знайти роботу або розпочати власний бізнес. Для цього їм надається можливість отримати нову професію або покращити свої навички через Центри профтехосвіти Держслужби зайнятості. Також пропонуються ваучери на навчання. Програма єРобота допомагає ветеранам почати власний бізнес.

Держава зобов'язана забезпечити лікування та реабілітацію ветеранів - третій напрямок. Для цього планується створення сучасних реабілітаційних центрів для ветеранів у всіх регіонах країни.

Для ветеранів також важливо мати доступне житло. Уряд надає грошові компенсації для купівлі житла ветеранам. Програма єОселя надає можливість отримати позику під 7% на 20 років з мінімальним початковим внеском.

Останній напрямок - вшанування подвигу українських військових. У рамках програми буде створений Національний військовий меморіальний цвинтар. Також передбачається розширення культури поховання героїв.

Україна вже запустила програму підтримки ветеранів та їх сімей.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua