Відключення світла можуть невдовзі повернутися: в Міненерго зробили термінову заяву.

Відключення електропостачання в країні
Відключення електропостачання в країні

Наступного тижня в Україні можуть повернутися графіки відключення електроенергії через спекотну погоду. Міненерго звернулося до мешканців країни із проханням.

Заступник міністра енергетики Світлана Грінчук повідомила, що наступного тижня очікується зростання споживання через спекотну погоду в більшості регіонів України. Це стосується як населення, так і бізнесу.

"Справді, очікуємо на зростання споживання наступного тижня. Ми очікуємо, що погода буде досить спекотною практично по всій території України, і це, безсумнівно, призведе до того, що споживання зросте, як побутовими споживачами, так і бізнесом", - розповіла Грінчук.

Вона зауважила, що сьогодні не буде обмежень із електроенергією, але починаючи з завтрашнього дня "Укренерго" буде працювати у відповідності до ситуації з споживанням.

"Якщо нам вдасться самостійно покрити споживання шляхом імпорту та аварійної допомоги, то графіки відключення не будуть застосовуватися. Але якщо цього не вдасться, можливо, наступного тижня будуть введені графіки відключення для балансування системи", - пояснила Грінчук.

Грінчук також закликала українців економно використовувати електроенергію в пікові години - вранці та ввечері.

Нагадаємо, Міненерго також повідомило про відновлення генерації електроенергії перед опалювальним сезоном.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua