Відповідь Ізраїля на ракетну атаку Ірану не буде стриманою — WSJ.

Ізраїль відповідає на ракетну атаку Ірану
Ізраїль відповідає на ракетну атаку Ірану

Ізраїль готується до відповіді на ракетну атаку з Ірану

Згідно з інформацією газети The Wall Street Journal, Ізраїль розглядає можливість удару по одному з об'єктів Ірану відповідно до ракетної атаки, яку Іран здійснив вчора. Вважається, що цього разу відповідь Ізраїлю буде більш сильною, що може поставити адміністрацію Байдена перед новим випробуванням.

"США вже не мають досить дипломатичних засобів, щоб змусити Іран припинити вогонь в Газі і Лівані", - сказав Джонатан Панікофф, колишній офіцер американської розвідки, який зараз працює в Атлантичній раді, аналітичному центрі в Вашингтоні.

Аналітики стверджують, що завдання з уникнення регіональної війни стало надзвичайно складним після ракетної атаки з боку Ірану на Ізраїль 7 жовтня. Можливість атаки Ізраїлю на ядерні об'єкти або нафтову інфраструктуру Ірану вважається дуже ризикованою, оскільки це може спричинити ескалацію конфлікту і підвищити ставки.

Однак, зазначається, що Ізраїль найімовірніше уникне атак на об'єкти, які можуть спровокувати повномасштабну війну з Іраном, за словами Нормана Рула, колишнього начальника американської розвідки з Ірану.

Джерело: ZN.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua