Відразу на 20 гривень: в Україні різко змінилися ціни на літню ягоду.

Ціни на літню ягоду
Ціни на літню ягоду

Ціни на малину в Україні різко впали - аналітики

За даними експертів проекту EastFruit, ціни на малину в Україні різко знизилися через збільшення пропозиції ремонтантних сортів цієї ягоди. Підприємці, що займаються торгівлею замороженою малиною, активно знижують ціни.

Минулого року перекупники продавали малину виробникам за 50-60 гривень за кілограм, а зараз максимальна ціна становить приблизно 40 гривень за кілограм.

"Деякі з них пропонують бойкотувати перекупників та продавати малину безпосередньо на підприємства. Також лунають заклики заблокувати всі під'їзди до підприємств із заморожування ягід, щоб перекупники не могли постачати малину та безпосередньо самим домовлятися про ціну з підприємствами", - зазначено у повідомленні.

Аналітики передбачають, що ціни на малину на українському ринку швидко стабілізуються, але існує ймовірність додаткового зниження. Економіст прогнозує, що заморожування малини буде прибутковим бізнесом для підприємців, оскільки їхні прибутки від продажу готової продукції значно перевищують витрати на сировину.

Наразі малина ще не досягла цінових рекордів 2021 року, але вже випереджає інші альтернативні сировини для харчової промисловості. Очікується, що попит на малину може знизитися з початку 2025 року. Підприємцям варто врахувати цей фактор при плануванні продажів.

До цього повідомлялося про очікуваний зріст цін на хліб в Україні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua