Військова комендатура: Росія досі не попросила про гуманітарний коридор на Курщині для свого населення.

Гуманітарний коридор для мирних мешканців на Курщині
Гуманітарний коридор для мирних мешканців на Курщині

Багато мешканців Курщини хочуть переселитися в Росію, але їх прохання про гуманітарний коридор не розглядаються російським керівництвом. Про це заявив пресофіцер Олексій Дмитрашківський, який знаходиться на зв'язку між військовою комендатурою та місцевим населенням у Курській області Росії.

За словами пресофіцера, є також люди, які відмовляються виїжджати з прифронтової зони, навіть якщо їх родичі просять і готові забрати до себе, незалежно від того, чи це Росія чи Україна. Головним чином це стосується літніх людей.

Військова комендатура склала списки людей, які хочуть отримати статус біженців і переїхати на територію України. Ці списки були передані Уповноваженому з прав людини та в Офіс президента.

Пресофіцер повідомив, що недавно українські військові евакуювали жінку з Туреччини. "Деякі справи почали розглядатися. 13 вересня ми евакуювали громадянку Туреччини та передали її співробітникам посольства Туреччини в Україні. Родина із турецьким походженням зараз чекає на виїзд, але їхні документи згоріли, тому треба трохи часу, щоб підтвердити їхню особу", - зазначив Олексій Дмитрашківський.

Оператор також повідомив, що до Курської області прибули люди з Харківщини та Одеси.

"Ми зустріли людей з Харківщини, які приїхали до Курської області для того, щоб доглядати маму. Також була жінка з Одеси з українським паспортом, яка приїхала доглядати самотню тітку. Ця жінка перебуває в Суджі з 2022 року. Здається, що за цією історією може стояти інша причина, але це питання буде вирішуватися компетентними органами", - заявив Дмитрашківський.

Нагадаємо, що раніше пресофіцер Олексій Дмитрашківський повідомив, що російська комендатура у Суджі не мобілізувала жодного росіянина призовного віку і не має наміру це робити.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua