Військове керівництво вивело підрозділи Сил оборони з Вугледару.

Збройні сили України у Вугледарі
Збройні сили України у Вугледарі

Українські військові здійснили маневр для збереження сил та техніки

Військове командування надало дозвіл на маневр з виведення підрозділів українських захисників з міста Вугледар з метою збереження особового складу та бойової техніки для подальших дій. Про це повідомляє Оперативно-стратегічне угруповання військ "Хортиця".

Стрімка атака противника призвела до великих втрат українських військових. Проте, російські сили не змогли утримати місто Вугледар.

"В намаганні за будь-яку ціну взяти місто під контроль, противник використовував резерви для флангових ударів, що дуже виснажило підрозділи українських Збройних Сил. Як наслідок, місто опинилося під загрозою оточення", - зазначено в повідомленні.

Раніше була інформація про окупацію російською армією міста Вугледар у Донецькій області. Продовжуються активні бойові дії вже майже в центрі міста.

Інститут вивчення війни також підтвердив інформацію про захоплення російськими військами Вугледара. За даними інституту, окупанти зайняли місто після відступу українських сил.

Військові здійснили плановий відхід з Вугледара, щоб уникнути оточення. За російськими джерелами, відступ українських сил розпочався наприкінці 30 вересня.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua