Військовий альянс Росії та КНДР спростовує міфи про "міць" Кремля - Кислиця.

Військовий альянс Росії та КНДР
Військовий альянс Росії та КНДР

Залежність Росії від північнокорейської зброї та живої сили розкриває міфи про міць Москви, зазначив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця. В ході засідання Ради Безпеки ООН він нагадав, що Росія заблокувала продовження мандата моніторингової місії під час голосування за вето, тим самим підривши механізм контролю за додержанням санкцій. Це ще раз підтверджує, що режим Москви нічого спільного не має з метою існування Ради Безпеки, зауважив Кислиця.

Крім того, стає очевидним, що "міць" Росії - це всього лише блеф і бензоколонка з ядерною бомбою. З 2023 року Північна Корея постачає Росії зброю і боєприпаси, включаючи балістичні ракети. Фактично, КНДР стала головним постачальником боєприпасів для Росії у війні проти України, зауважив постпред.

Це ще один удар по міфу про "другу армію світу" - армію, яка насправді залежить від світових злочинців не тільки щодо зброї, а й щодо живої сили
, - підкреслив він.

За словами Кислиці, якщо на початку вторгнення більшість загиблих на війні громадян Росії були представниками корінних народів та інших неросійських етнічних спільнот, то зараз Москва націлюється на бідних громадян з третіх країн, що свідчить про расистську та неоколоніальну природу режиму.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua