Влада Сумщини закликає жителів прикордоння евакуюватися.

Евакуація населення на прикордонній зоні Сумщини
Евакуація населення на прикордонній зоні Сумщини

У Сумській області вже 183 населених пункти визначені як зони для евакуації. Проживання на цих територіях є небезпечним через інтенсивні обстріли з боку ворога, що використовує різні види озброєння, зокрема КАБи. Мирне населення цих громад страждає. Про це повідомляє Сумська обласна військова адміністрація.

Наразі, 30 серпня, вже евакуювались понад 21 тисяча людей з прикордоння Сумської області.

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх закликав керівників громад не відкладати рішення про евакуацію. Він наголосив, що є громади, готові прийняти людей і надати їм житло. Також підтримують сусідні області.

Роменська РВА надала 67 будинків для проживання населенню прикордоння. Уже прийняли 3 родини з дітьми і готуються поселити ще 5 сімей.

Створені координаційні штаби з проведення евакуаційних заходів в кожному районі Сумської області. Рішення прийнято згідно із постановою Кабінету Міністрів України.

Евакуйованим надають інформацію про місця для тимчасового проживання, соціальну підтримку, правову та іншу допомогу. Також шукають можливість швидкого залучення до діяльності в територіальних громадах.

Жителі Сумщини, які евакуюються, можуть дізнатись про час і місце евакуації від керівників громад або старостів.

Вечором 25 серпня російські війська провели авіаудар по Сумській області, що призвело до загибелі та поранення мирних жителів. Також введено обмеження на переміщення в прикордонній зоні Сумщини.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua