Вночі РФ атакувала ракетами та дронами Shahed Харків, Кривий Ріг, Дніпро: загинули люди.

Атака РФ на Харків, Кривий Ріг, Дніпро
Атака РФ на Харків, Кривий Ріг, Дніпро

Російські окупанти знову здійснили атаку на Україну

У ніч з 21 вересня 2024 року російські окупанти знову атакували кілька областей України. За даними Повітряних сил ЗСУ, противник використовував різноманітну зброю повітряного нападу, зокрема балістичні ракети, керовані авіаційні ракети та ударні безпілотники.

Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на українські інформаційні ресурси.

З керованого Криму та Ростовської області було запущено чотири балістичні ракети "Іскандер-М"/KN-23 на Дніпропетровщину. Також з тимчасово окупованої території Запорізької області було запущено п'ять керованих авіаційних ракет Х-59/69. Атаку доповнило 16 ударних безпілотників типу Shahed, запущених із Приморсько-Ахтарська та Курська.

Для відбиття атаки було задіяно авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України. Завдяки їх спільним діям було знищено 5 керованих авіаційних ракет Х-59/69 та 11 ударних безпілотників. Ще п'ять БПЛА було нейтралізовано радіоелектронними засобами.

Протиповітряна оборона активно включилася у боротьбу у Дніпропетровській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Одеській та Миколаївській областях. Тим не менш, деяким ворожим ракетам все ждалося досягти своєї мети.

Постраждали міста Кривий Ріг, Дніпро та Харків

Найбільше постраждав Кривий Ріг, де загинули троє людей - дві жінки 79 та 75 років і 12-річний хлопчик, повідомив голова Дніпропетровської ОВ Сергій Лисак. Також троє людей отримали поранення: 17-річний хлопець і чоловіки 31 та 50 років. Дві приватні будинки згоріли, але пожежникам вдалося загасити вогонь. Понад два десятки будинків отримали пошкодження, а два були повністю зруйновані. Також постраждали школа, гараж та декілька автомобілів.

У Дніпрі було пошкоджено 6-поверховий навчальний корпус, три багатоповерхівки та 72 автомобілі. Жертвами атаки з використанням безпілотників та артилерії у Нікополі стала 38-річна жінка.

У центрі Харкова було зафіксовано кілька пошкоджень цивільної інфраструктури, зокрема лікарні та готелю. За даними Харківської ОВ Олега Синегубова, постраждали щонайменше шестеро людей, включаючи дітей.

Нагадаємо, декілька днів тому РФ скинула КАБ на багатоповерховку в Харкові.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua