Водіям пояснили, хто може отримати знижку на розмитнення авто.

Зображення автомобіля зі знаком знижки
Зображення автомобіля зі знаком знижки

Пільги на розмитнення авто для військових у 2024 році

Українцям повідомлено, що в 2024 році будуть існувати пільги на розмитнення авто для військових, повідомляє "Хвиля".

За даними Факти ICTV, у 2024 році пільги на розмитнення автомобілів залишаться доступними лише обмеженій групі громадян, до яких належать автомобілі для потреб військових.

Після початку російської агресії в Україні було тимчасово усунуто митні збори на імпорт автомобілів, що тривало з 1 квітня до 1 липня 2022 року.

З 1 липня 2022 року було введено в дію Закон №7418, який відновив звичайну процедуру розмитнення авто, включаючи мита, акцизи та ПДВ. Проте це не стосується всіх. У 2024 році військовим буде зберігатися можливість безмитного ввезення автомобілів. Вони зможуть і надалі ввозити авто без сплати митних зборів.

Важливо відзначити, що при ввезенні таких автомобілів потрібно дотримуватися певних правил, щоб уникнути майбутніх проблем і зобов'язаності сплатити податки.

Процедура ввезення автомобілів для військових частин відрізняється від звичайної. Ці автомобілі розглядаються як гуманітарна допомога, а не транспортні засоби, і повинні бути передані до відповідних військових частин ЗСУ.

Використання таких автомобілів для власних потреб заборонено.

Гуманітарна допомога передбачає спрощену процедуру оформлення документів і звільнення від сплати мита. Для підтвердження цього можна надіслати лист від громадської або благодійної організації керівникам Обласної військової адміністрації та Державної митної служби в області, через яку ввозиться авто.

Військові частини повинні подати офіційний лист-запит про необхідність автомобіля. Після цього можна починати процес купівлі, доставки та передачі авто військовим.

Українська громадська організація або благодійний фонд виступають як покупці згідно з документами. При перетині кордону буде потрібно підготувати спеціальну декларацію для вивезення гуманітарної допомоги з території Євросоюзу та отримати ID-номер.

Отже, у 2024 році пільги на розмитнення авто залишаться тільки для військових. Інші громадяни України повинні сплачувати всі необхідні податки.

Нагадаємо, водіїм загрожують великі штрафи за деякі порушення.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua