Ворог намагається прорватися на одному із напрямків – Сирський .

Ворог продовжує атаку на Сирський напрямок
Ворог продовжує атаку на Сирський напрямок

На Покровському напрямку ворог намагається прорвати нашу оборону, використовуючи свої найсильніші штурмові підрозділи. Незважаючи на значні втрати, ворог має лише незначний успіх. Таку інформацію надав Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський після роботи на східному фронті.

В оригінальному тексті у Головкому є кілька цитат, тому я залишу їх в оригінальному вигляді, використовуючи тег blockquote:

Противник продовжує зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, кидає у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи, намагаючись прорвати нашу оборону на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ

Головком також розповів про бойові дії на інших напрямках:

  • На Куп'янському напрямку тривають бої, але ми утримуємо свої позиції в районі Піщаного, Стельмахівки, Макіївки.
  • Сіверський напрямок характеризується складною ситуацією, ворог активно атакує, але безуспішно.
  • В районі каналу Часовий Яр і підступів до нього також ведуться жорсткі бої, але позиції сторін не змінюються. Ворог продовжує атакувати наші позиції в районах Нью-Йорка, Південного та Залізного.
  • На Харківському напрямку, в районі Глибокого та Вовчанська, також ведуться бої, але ворог не має успіху і зазнає значних втрат.

Сирський підкреслив, що ворожі наступальні дії тривають по всіх напрямках, але успіх є незначний. Позиції військ можуть змінюватись під час активних бойових дій. У цілому ситуація залишається стабільною.

Головком також повідомив, що проводяться контрдиверсійні дії силами поліції, СБУ та Військової служби правопорядку. В районах міської забудови на Торецькому напрямку виявляються та нейтралізуються диверсійні групи противника.

На завершення Сирський підкреслив значення своєї роботи в бригадах, де він аналізує обстановку на місцях, оцінює ефективність виконання бойових завдань та надає допомогу командирам в організації бойових дій. Він також висловив подяку воякам за їхню мужність і готовність захищати Україну.

Нагадаємо, що сили оборони вперше збили російський вертоліт Мі-8 за допомогою дрону.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua