«Ворог змінює напрямок атак». Голова Донецької ОВА пояснив, чому багато фортифікацій зводяться лише тепер.

Ворог змінює напрямок атак.
Ворог змінює напрямок атак.

Ситуація на Донецькому напрямку ускладнюється, ворогу вдалося зруйнувати деякі укріплення, але все робиться для їх відновлення.

Голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін повідомив у інтерв'ю "Главкому" про ускладнення ситуації на Донецькому напрямку і зазначив, що ворогу вдалося зруйнувати деякі укріплення. Проте місцева влада планує їх якнайшвидше відновити для захисту наших військових.

За словами Філашкіна, багато підприємців і комунальників працювали над зведенням фортифікаційних споруд. Проте зараз все менше підприємців готові ризикувати життям і їхати на фронт будувати укріплення. Велика допомога надходить з Івано-Франківщини, Хмельниччини, Черкащини і Полтавщини. Зведення фортифікацій майже завершено.

РФ також змогла зруйнувати декілька укріплень, але місцева влада планує швидко відновити їх так, щоб вони були готові для захисту наших бійців. Роботи з встановлення "зубів дракона" ведуться на різних напрямках фронту.

Філашкін зазначив, що Росія змінює напрямок прориву. Тому, отримуючи документацію від командування, він терміново закуповує необхідні матеріали для укріплень. З початку війни на Донеччині було збудовано понад 600 опорних пунктів.

Закупівля матеріалів виявилася проблемою. Мало підприємців готові працювати з Донецькою областю через ризики, пов'язані з війною. Більше матеріалів закуповують з областей Сумська і Запорізька.

Також Філашкін зазначив, що на Донеччині було прийнято рішення про примусову евакуацію дітей з деяких населених пунктів з огляду на складну ситуацію на фронті.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua