Ворожий флот втратив вплив: у ВМСУ розвінчали міф про "потужну морську державу" РФ.

Українські ВМС показали слабість російському флоту
Українські ВМС показали слабість російському флоту

Російський флот не може значно впливати на хід бойових дій в Україні - заявив речник ВМСУ

Речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук під час національного телемарафону заявив, що російський флот більше не може значно впливати на хід бойових дій в Україні. Він підкреслив обмежені можливості російського флоту, зазначивши, що незалежно від ступеня готовності і кількості одиниць, вплинути на хід бойових дій на нашому театрі це практично неможливо.

Плетенчук також зазначив проблеми, з якими зіштовхнулася Росія при використанні своїх сил. Ворог міг би перекинути деякі одиниці через внутрішні води, але не буде цього робити, оскільки навіть тим одиницям, які залишаються в Чорноморському морі, вони не можуть дати ради, оскільки Чорноморське море фактично паралізоване в Азовсько-Чорноморському регіоні.

Також речник ВМСУ вказав на географічні обмеження російського флоту. Російські сили не можуть потрапити до інших акваторій, наприклад, Середземного моря.

Однак, Плетенчук підкреслив, що російський флот технологічно відстає від країн Північноатлантичного альянсу. Він зазначив, що Росія вважає себе потужною морською державою, але технологічно вона все одно відстає від країн НАТО.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua