"Воюємо зі зв'язаними руками": Кулеба звернувся до Заходу після ранкової атаки РФ.

Атака РФ на Україну, Кулеба звертається до Заходу
Атака РФ на Україну, Кулеба звертається до Заходу

Позив до західних партнерів: переглянути обмеження на удари територією Росії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав західних партнерів переглянути обмеження на удари територією Росії після ракетної атаки РФ на Україну 2 вересня. Учора Росія запустила 35 ракет і 23 безпілотники на українську територію, в тому числі північнокорейські балістичні ракети KN-23.

Кулеба наголосив, що Україна веде війну зі зв'язаними за спиною руками, оскільки агресори не мають обмежень, а Україна обмежена в засобах самооборони. Він закликав Захід зняти обмеження на "законне право України на самооборону відповідно до Статуту ООН", зокрема підкресливши право завдавати удари по військових цілях на території РФ.

Також міністр зазначив загрозу військової співпраці Росії та Північної Кореї, яка може негативно вплинути на безпеку в Європі та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Він закликав азіатських партнерів розглянути можливість збільшити військову допомогу Україні, оскільки це зробить Європу та Азію стабільнішими і безпечнішими.

Під час атаки на Київ 2 вересня українські сили ППО знищили понад 10 крилатих ракет, близько 10 балістичних ракет та один ударний безпілотник у повітряному просторі столиці.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua