Вплив Єрмака на Зеленського турбує західних партнерів, - Bloomberg.

Вплив Єрмака на Зеленського турбує західних партнерів
Вплив Єрмака на Зеленського турбує західних партнерів

Українській війні триває третій рік, а у світовому співтоваристві все більше уваги приділяється голові Офісу президента Андрію Єрмаку. Він є найближчим співробітником Володимира Зеленського.

За даними статті Bloomberg, вплив Єрмака в українській армійській ієрархії збільшується, що викликає захоплення та занепокоєння міжнародних партнерів України.

Це було підтверджено на Саміті миру в Швейцарії, де Єрмак, стоячи поруч з Зеленським, опинився в центрі уваги на фото разом зі світовими лідерами. Це свідчить про його вагу в українському уряді, навіть більшу, ніж у майбутнього глави НАТО і віце-президента США.

Глобальний саміт миру у Швейцарії
"Я не беру участі у кожній справі, я лише координую", - заявив Єрмак в інтерв'ю Bloomberg.

Він також зазначив, що Зеленський цікавиться його думкою, оскільки він ефективно досягає результатів.

Зеленский, Арахамия, Шмыгаль, Подоляк, Ермак, обращение, 100 дней войны

Однак збільшення впливу Єрмака хвилює деяких міжнародних партнерів України, які вважають, що зосередження багатьох повноважень в руках колишнього кінопродюсера може негативно вплинути на зовнішню політику та військове планування.

Зеленський відхиляє критику щодо Єрмака і називає його "сильним менеджером".

"Він виконує те, що я йому говорю", - підкреслив Зеленський.

Проте роль Єрмака може призвести до відставок інших посадовців, що викликає побоювання щодо проведення реформ та боротьби з корупцією.

Владимир Зеленский, Андрей Ермак, G7

Експерти відзначають, що Єрмак має широкі повноваження і відіграє ключову роль у військових рішеннях та переговорах. Зеленський довіряє Єрмаку і бачить у ньому здатність швидко вирішувати проблеми.

"Він дуже сильна особистість. Усього, що в нього є, він домігся сам. Ніхто йому не допомагав. І я можу сказати те саме про себе", - говорить Єрмак про Зеленського.

Україна продовжує боротися за незалежність, і ролі Зеленського та Єрмака залишаються визначальними для майбутнього країни.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua