Заборона Московської церкви. Боксер Ломаченко оголосив безбожниками 82% українців.

Ломаченко тренується у церкві
Ломаченко тренується у церкві

Ломаченко висловив свою думку щодо регулювання діяльності церков

Боксер та чемпіон IBF у легкій вазі Василь Ломаченко висловив свою думку щодо законопроекту, який був прийнятий Верховною Радою щодо регулювання діяльності релігійних організацій. Саме цю думку спортсмен висловив у своєму дописі в Instagram.

„Справді „робимо історію“. Безбожники думають, що перемогли... Не обманюйтесь: Бог облаяним не буває. Що посіє людина, те й пожне (Гал.6:7). Неможливо осміяти або обдурити Бога, його церкву та його служителів. Кожному свого часу Бог віддасть за його словами та справами... Дуже щасливий жити у такий час, коли перевіряється справжня віра. Мир усім“, – написав Ломаченко.

Учора, 19 серпня, Василь Ломаченко вже писав про те, що ті, хто бере участь у забороні УПЦ МП, не розуміють наслідків цього рішення.

Згідно з результатами опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, 82% українців вважають, що держава має втручатися у діяльність Московської церкви. Це число зросло з 78% у грудні 2022 року до 85% у травні 2023 року.

Верховна Рада прийняла законопроект № 8371, який забороняє діяльність релігійних організацій, що мають керівний центр у країні, що вчиняє агресію проти України. Московська церква, яка працює в Україні під брендом УПЦ МП, таким чином потрапляє під цю заборону.

Раніше народні депутати захопили трибуну Верховної Ради у липні, вимагаючи розглянути законопроект про заборону УПЦ МП. Тепер розгляд цього питання планується на першому засіданні Верховної Ради після перерви.

Президент Зеленський також анонсував рішення, яке має зміцнити духовну незалежність України та позбавити Москву можливостей обмежувати свободу українців.

Раніше фракція „Слуга народу“ не голосувала за заборону Московської церкви. Пізніше було прийняте рішення, що Верховна Рада зупинить свою роботу на деякий час через небажання депутатів розглядати цей законопроект.

На останньому засіданні у травні депутати заблокували трибуну Верховної Ради, вимагаючи розглянути рішення щодо фортифікацій та дронів для ЗСУ, а також заборони УПЦ МП.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua