Заборона Московської церкви: скільки українців схвалюють закон.

Заборона Московської церкви: реакція українців
Заборона Московської церкви: реакція українців

Українці підтримують заборону російських релігійних організацій

Згідно з проведеним соціологічним дослідженням, 80% українців підтримують законопроєкт, який був прийнятий Верховною Радою в вересні 2024 року, і передбачав заборону релігійних організацій, що мають зв'язки з Росією. 16% опитаних висловилися проти такої заборони, а 4% не мали визначеної позиції.

За результатами дослідження також стало відомо, що 70% українців вважають себе прихильниками православ'я. З них найбільша кількість (56%) належить до Православної церкви України, 7% - до Православної церкви без конкретної специфікації, і 6% - до Української православної церкви Московського патріархату.

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт про заборону діяльності російських релігійних організацій у вересні 2024 року. Раніше таку саму рішення ухвалила Верховна Рада щодо заборони Московської церкви в Україні.

Заступник голови Російської Федерації Дмитро Медведєв висловився щодо зв'язків Української православної церкви Московського патріархату з Росією та відповів на заборону діяльності російських релігійних організацій в Україні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua