Забужко розкритикувала Ліну Костенко: реакція соцмереж на скандал.

Забужко критикує Костенко: реакція соцмереж
Забужко критикує Костенко: реакція соцмереж

Українська письменниця Оксана Забужко отримала гостру критику після своїх висловлювань про роль Ліни Костенко в українській літературі. Деякі люди захоплюються Забужко і не звертають уваги на її слова, допускаючи заздрощі. А інші звинувачують Забужко у заздрощах та нагадують про її суперечки з життя письменниці.

Забужко зазначила, що в молодості Костенко мала значний авторитет серед багатьох початківців-письменників. І навіть сьогодні вона має великий вплив на літературний світ. Забужко сказала: "Вам сьогодні дістався слабкий відбиток тої абсолютної влади, яку вона мала у 80-ті роки. От в роки моєї літературної юності, це був, ну я не знаю, товариш Сталін в мініатюрі. От як вона скаже, так і буде".

У соціальній мережі Facebook користувачі поміститися на дві сторони. Багато людей виступають на захист Костенко, оскільки вона має широку славу та відома всім українцям, а також зауважують, що вона ніколи не робила таких різких заяв про колег. Проте, є й ті, хто наголошує на різниці епох і світоглядах між цими двома письменницями.

Деякі користувачі також звертають увагу на заслання батька Оксани Забужко в сталінські часи, яке може пояснити її відношення до Костенко. Проте, більшість користувачів, які залишили коментарі під відео інтерв'ю на YouTube, підтримують Забужко і висловлюють їй подяку за розмову.

На критику Забужко також відреагував український письменник Андрій Кокотюха. Він згадав, як Забужко у одному зі своїх романів назвала Костенко "гергеписте бабисько", на що Костенко відповіла, що Забужко "ялова молодиця". Кокотюха відзначає, що кожен має право на свою думку, але з критики Забужко можна отримати багато негативних коментарів.

Поки Ліна Костенко не висловилася про цю ситуацію.

Нагадаємо, що Оксана Забужко висловилася різко щодо впливу Ліни Костенко на літературу в радянські часи.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua