Загинув під час операції на Курщині. Згадаймо Олександра Савчука.

Олександр Савчук, загиблий на Курщині
Олександр Савчук, загиблий на Курщині

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Олександра Савчука.

08 вересня 2024 року, мужньо виконавши військовий обов'язок, в районі одного з населених пунктів Курської області, загинув захисник України Олександр Савчук. Про це повідомила Сокирянська міська рада.

Олександр Савчук народився 1 серпня 2000 року. Він активно займався спортом та ще з дитинства мріяв стати військовим. Загальну середню освіту Сашко здобував у загальноосвітній школі №1 міста Сокиряни. Після сьомого класу вирішив навчатися у Буковинському військовому ліцеї міста Новодністровськ.

На фронті герой був головним сержантом батареї артилерійського дивізіону. Свого часу проходив навчання в Німеччині. У скарбниці Олександра Савчука чимало військових відзнак та нагород.

«Він дійсно був тим, на яких, як кажуть, тримається Україна. Справжнім патріотом і захисником своєї країни, борцем за правду і незалежність Батьківщини», – пишуть про Савчука у Сокирянській міськраді.

На превеликий жаль, 8 вересня 2024 року, мужньо виконавши військовий обов'язок, в районі одного з населених пунктів Курської області, Олександр Савчук загинув.

У захисника України залишилися мама Валентина Іванівна, тато В'ячеслав Миколайович, бабуся Маргарита Миколаївна, інші родичі, побратими та друзі.

«Главком» долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо пам'ять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам'ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua