Захід підштовхує Україну до плану "Б" проти Росії, - WSJ.

Українська бригада сухопутних військ відбуває військові навчання
Українська бригада сухопутних військ відбуває військові навчання

Україна повинна створити план "Б" для подальшого протистояння Росії у наступному році. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

За інформацією видання, Захід все ще підтримує ціль президента України щодо вигнання Росії з своєї території, але громадська підтримка союзників зменшується. Російська армія, зі свого боку, досягає успіхів на окремих ділянках фронту.

За словами європейських джерел, Україна повинна визначити більш реалістичну ціль у війні, щоб активніше отримувати підтримку європейських країн. Високопосадовці з Європи вважають, що повна перемога України буде вимагати значних фінансових зусиль Заходу, що, на їхню думку, є майже нереалістичним. Однак переговори з США та Великобританією можуть посилити потенціал Збройних Сил України.

Міжнародні переговори можуть обговорювати питання використання Україною ракет великої дальності для атак на Росію, але остаточного рішення ще не прийнято.

Крім того, український президент Володимир Зеленський планує зустрітися з головою Білого дому Джо Байденом та іншими політиками під час Генеральної асамблеї ООН. Київ розраховує на підтримку від Заходу, але чи відбудуться ці зустрічі, поки що невідомо.

На Заході вважають, що результати майбутніх виборів в США будуть визначальними для допомоги Україні, але мало хто вірить, що така підтримка може тривати багато років.

Варто зазначити, що Україна раніше розглядала переговори з Росією щодо обмеження атак на енергетичну інфраструктуру один одного.

Республіканці закликали Байдена зняти обмеження на удари Збройних Сил України по Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua