Закон про стаж, ідентифікація та доплати: пенсіонерів у серпні чекає низка змін.

Стаж, ідентифікація та доплати: пенсіонерів у серпні
Стаж, ідентифікація та доплати: пенсіонерів у серпні

Українцям розповіли, які зміни чекають на пенсіонерів у серпні.

Журналіст Сергій Коробкін розповів у своєму новому відео про зміни, які стосуватимуться пенсіонерів у вересні.

Один зі законів стосується обчислення стажу для осіб, які працювали за кордоном. Згідно з новим законом №3674, стаж за кордоном буде враховуватися при призначенні пенсії в Україні, навіть якщо немає пенсійної угоди з країною. Проте, цей стаж не впливатиме на розрахунок пенсії.

Також встановлено обов'язкову регулярну ідентифікацію для пенсіонерів, які тимчасово проживають за кордоном до кінця року. Для осіб зі статусом внутрішньо переміщеного особи та отримувачів пенсії через Ощадбанк встановлено спеціальний порядок ідентифікації.

Додатково, бюджетна декларація на 2025-2027 роки передбачає заморожування прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати протягом трьох років, що може вплинути на розмір пенсійних виплат і надбавок до них. Однак, пенсії будуть індексуватися з 1 березня наступних трьох років.

Станом на 1 липня середня пенсія в Україні становить 5 816,62 гривень, що на 9,5% більше, ніж минулого року. Деякі пенсіонери отримали підвищення пенсій до 6000 гривень. Наразі немає деталей щодо справедливої пенсійної реформи та фінансування її.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua