Законопроєкт про регулювання Telegram з’явиться в Раді до кінця вересня.

Зображення про законопроєкт Telegram у Раді
Зображення про законопроєкт Telegram у Раді

Комітет Верховної Ради працює над законопроєктом щодо Telegram

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики вирішив розглянути законопроєкт щодо регулювання месенджера Telegram. Згідно зі звітом комітету, проєкт закону повинен бути зареєстрований до кінця вересня.

Щоб детально проробити законопроєкт, була створена робоча група з участю Міністерства цифрової трансформації. Головна мета регулювання Telegram - забезпечити національну безпеку України. За словами депутата Миколи Княжицького, автора законопроєкту, Telegram може бути використаний для ведення інформаційної війни проти України та збору та використання даних державної та особистої інформації.

Законопроєкт пропонує непримусове регулювання платформ спільного доступу до інформації, без блокування, санкцій для користувачів та правових переслідувань. Основні принципи закону - співпраця платформи з українською владою з питань дотримання законодавства та відсутність власників, які загрожують національній безпеці України.

  • Платформа повинна співпрацювати з регуляторними органами та виконувати вимоги законодавства України.
  • Платформа повинна гарантувати безпеку українських користувачів та не мати у власності російських структур чи громадян країни-агресора.

Зараз регулювання Telegram стає ще більш актуальним після звільнення Павла Дурова з-під варти. Дурова підозрюють у сприянні користувачам в здійсненні незаконних дій, поширенні зображень сексуального насильства над дітьми та торгівлі наркотиками. Його також звинувачують у відмиванні грошей та відмові співпрацювати з судовими органами. Проводиться технічне розслідування можливих порушень Telegram закону ЄС про цифрові послуги об'єднаним дослідницьким центром Євросоюзу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua