Засуджений за вбивство і зґвалтування пенсіонерки вагнерівець знову поїхав на фронт.

Вагнерівець на фронті
Вагнерівець на фронті

Колишній найманий боєць ПВК "Вагнер" Іван Россомахін, який був засуджений за гвалт і вбивство 85-річної жінки з Кіровської області РФ, підписав контракт з Міністерством оборони РФ і вирушив знову воювати проти України. Про це повідомляє правозахисний проєкт "Травмпункт".

У 2020 році Россомахіна засудили до 14 років ув'язнення строгого режиму за вбивство і грабіж.

Після початку повномасштабної війни він приєднався до організації ПВК "Вагнер" і поїхав воювати проти України. Після закінчення служби його помилував президент РФ Володимир Путін.

Весною 2023 року Россомахін повернувся до свого рідного села Новий Бурець, після чого зґвалтував і вбив 85-річну пенсіонерку.

У квітні 2024 року Россомахіна засудили до 22 років ув'язнення, а в липні апеляційний суд збільшив термін ув'язнення до 23 років. Він також повинен був виплатити родичам загиблої два мільйони рублів.

Начальник виправної колонії, де Россомахін відбував покарання, повідомив родичам, що він підписав контракт і покинув колонію на підставі закону, прийнятого в березні 2024 року.

Нагадаємо, у російському Іжевську бійця приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер" Артема Єгорова засудили до 15 років ув'язнення за вбивство друга дитинства та спробу вбивства своєї дівчини.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua