Збірна Німеччини з біатлону через 10 років отримає «золото» Олімпіади.

Збірна Німеччини з біатлону отримала золоту медаль Олімпіади
Збірна Німеччини з біатлону отримала золоту медаль Олімпіади

Німеччина зберегла "золото" у чоловічій естафеті Олімпійських ігор 2014

Збірна Німеччини з біатлону відновила своє "золото" у чоловічій естафеті на Олімпійських іграх 2014 після відхилення апеляції російських спортсменів. У 2020 році Євгеній Устюгов і Світлана Слєпцова були засуджені за порушення антидопінгових правил у сезоні-2013/14. Російські біатлоністи втратили медалі, а німці отримали "золото".

Російські спортсмени, які стали призерами у чоловічій естафеті, втратили свої медалі через результати дискваліфікації. Команда Німеччини була проголошена олімпійськими чемпіонами, Австрія отримала срібло, а Норвегія - бронзу.

Заслужене святкування "золота", емоції та мить олімпійської перемоги втрачені назавжди. Але принаймні нарешті є ясність і справедливість. Ми вітаємо наших біатлоністів з олімпійською перемогою та сподіваємось на багато чесних змагань у майбутньому.

Шахрайство та корупція в біатлоні

Українська біатлоністка Віта Семеренко була тимчасово відсторонена від змагань через порушення антидопінгових правил. Вона потрапила до списку Національного антидопінгового центру України. Французька біатлоністка Жюлія Сімон була визнана винною у справі про шахрайство. Колишнього президента Міжнародного союзу біатлоністів Бессеберга засудили до трьох років ув'язнення за корупцію.

Завершення Кубку світу 2024

У сезоні 2023/24 завершилися змагання на Кубку світу з біатлону. Представники восьми країн зайняли місця на подіумі, розділивши 58 нагород. Українська команда завершила сезон без нагород, вперше за два роки. З 2019 по 2022 роки Україна завоювала принаймні одну нагороду.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua