Здатні спалювати жир і контролювати вагу: п'ять спецій, які варто додати до щоденного раціону.


Скинути зайві кілограми завжди важко. Індійська кухня пропонує безліч корисних інгредієнтів, деякі з яких можуть допомогти спалювати жир. Дієтолог Твінсі Енн Суніл розповіла про п'ять спецій, які варто включити в свій раціон для контролю ваги. Спеції потрібно вживати помірно і в разі неприємних реакцій звернутися до лікаря через можливі алергії.
Куркума
Куркума - це природна зігріваюча спеція, яка може підвищувати температуру тіла і прискорювати обмін речовин. Вона також допомагає контролювати рівень цукру в крові і уникнути резистентності до інсуліну, що запобігає надмірному накопиченню жиру. Крім того, можна пити чай з куркумою або молоко з куркумою перед сном.
Кориця
Кориця містить речовини, які здатні протидіяти запаленню та окисному стресу. Однією з її основних переваг є здатність допомагати втратити вагу. Кориця пригнічує апетит і прискорює обмін речовин.
Часник
Часник допомагає підтримувати форму і спалювати калорії. Крім того, він знижує почуття голоду і забезпечує тривалу ситість, що запобігає переїданню.
Чорний перець
Також варто згадати про чорний перець. Речовина пеперин, яка вміщена в ньому, прискорює обмін речовин і зменшує збереження жиру в організмі.
Імбир
Імбир має здатність підвищувати температуру тіла, що допомагає втратити вагу. Також він регулює рівень цукру в крові після вживання вуглеводів або їжі, багатої на цукор. Імбир підтримує почуття ситості і пригнічує імпульсивну тягу до їжі. Його можна додавати до супів, салатів, каррі і чаю.
Ці індійські спеції можуть поліпшити травлення, прискорити обмін речовин, зменшити запалення і покращити загальний стан здоров'я. Однак слід пам'ятати, що деякі люди можуть бути алергічними до деяких спецій, тому їм слід уникати їх. Також ті, у кого є проблеми зі шлунково-кишковим трактом, можуть зменшити споживання спецій, оскільки вони можуть погіршити ці стани.
Дієтологи підтвердили, що спеції можуть позитивно впливати на процес схуднення. Звичні приправи роблять страви смачними і прискорюють обмін речовин.
Кардамон відмінно долає депресивний стан. Якщо проблеми з вагою виникли через "їжу проти стресу", слід додавати цю приправу до страв. Кардамон також сприяє спалюванню жиру.
Читайте також
- Газмережі звернулися до українців: що категорично заборонено робити із плитою взимку
- Червоний замість синього: Нафтогаз пояснив, чому газ може горіти іншим кольором
- Популярний алкогольний напій може втратити смак: у чому причина?
- В Україні посеред зими прокинулись змії та ведмеді: чому це небезпечно
- Шкільні вчителі з Львівщини стали батьками перших в Україні двійнят, які народилися завдяки держпрограмі ЕКО
- У США жінка вже понад 2 місяці живе з пересадженою свинячою ниркою