Здатні спалювати жир і контролювати вагу: п'ять спецій, які варто додати до щоденного раціону.

Спеції для спалювання жиру і контролю ваги
Спеції для спалювання жиру і контролю ваги

Скинути зайві кілограми завжди важко. Індійська кухня пропонує безліч корисних інгредієнтів, деякі з яких можуть допомогти спалювати жир. Дієтолог Твінсі Енн Суніл розповіла про п'ять спецій, які варто включити в свій раціон для контролю ваги. Спеції потрібно вживати помірно і в разі неприємних реакцій звернутися до лікаря через можливі алергії.

Куркума

Куркума - це природна зігріваюча спеція, яка може підвищувати температуру тіла і прискорювати обмін речовин. Вона також допомагає контролювати рівень цукру в крові і уникнути резистентності до інсуліну, що запобігає надмірному накопиченню жиру. Крім того, можна пити чай з куркумою або молоко з куркумою перед сном.

Кориця

Кориця містить речовини, які здатні протидіяти запаленню та окисному стресу. Однією з її основних переваг є здатність допомагати втратити вагу. Кориця пригнічує апетит і прискорює обмін речовин.

Часник

Часник допомагає підтримувати форму і спалювати калорії. Крім того, він знижує почуття голоду і забезпечує тривалу ситість, що запобігає переїданню.

Чорний перець

Також варто згадати про чорний перець. Речовина пеперин, яка вміщена в ньому, прискорює обмін речовин і зменшує збереження жиру в організмі.

Імбир

Імбир має здатність підвищувати температуру тіла, що допомагає втратити вагу. Також він регулює рівень цукру в крові після вживання вуглеводів або їжі, багатої на цукор. Імбир підтримує почуття ситості і пригнічує імпульсивну тягу до їжі. Його можна додавати до супів, салатів, каррі і чаю.

Ці індійські спеції можуть поліпшити травлення, прискорити обмін речовин, зменшити запалення і покращити загальний стан здоров'я. Однак слід пам'ятати, що деякі люди можуть бути алергічними до деяких спецій, тому їм слід уникати їх. Також ті, у кого є проблеми зі шлунково-кишковим трактом, можуть зменшити споживання спецій, оскільки вони можуть погіршити ці стани.

Дієтологи підтвердили, що спеції можуть позитивно впливати на процес схуднення. Звичні приправи роблять страви смачними і прискорюють обмін речовин.

Кардамон відмінно долає депресивний стан. Якщо проблеми з вагою виникли через "їжу проти стресу", слід додавати цю приправу до страв. Кардамон також сприяє спалюванню жиру.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua