Зеленський нагородив бійців ССО та обговорив енергетичну безпеку Харківщини.

Зеленський нагородив бійців ССО та обговорив енергетичну безпеку Харківщини
Зеленський нагородив бійців ССО та обговорив енергетичну безпеку Харківщини

Зеленський привітав воїнів Сил спеціальних операцій з Днем ССО

Президент України Володимир Зеленський відвідав передовий командний пункт Сил спеціальних операцій (ССО) поблизу Вовчанська на Харківському напрямку з нагоди Дня ССО. Глава держави привітав воїнів зі святом та вручив їм державні нагороди.

Зеленський подякував бійцям ССО за їхні героїчні операції як у тилу ворога, так і під час захисту та деокупації українських територій. Він згадав їхню участь у захисті Донецького аеропорту в 2014 році, операціях у Гостомелі, на Херсонщині та Харківщині.

Президент відзначив двох воїнів званням Героя України, а 142-му навчально-тренувальному центру ССО присвоїв почесне найменування "імені генерал-хорунжого Всеволода Змієнка".

Командувач ССО Олександр Трепак доповів про стратегію розвитку ССО та їхні завдання, зокрема психологічні операції, рух опору на окупованих територіях та дії підрозділів спецпризначення.

Зеленський провів нараду щодо безпекової та енергетичної ситуації в Харкові

Під час візиту до Харкова Зеленський провів нараду щодо безпекової та енергетичної ситуації в регіоні. Обговорювалася підготовка до опалювального сезону та план захисту неба Харківщини.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов та міський голова Харкова Ігор Терехов поінформували про підготовку до осінньо-зимового періоду. За словами Терехова, у місті вже встановлено 22 когенераційні установки та 31 модульну котельню, але загальна потреба становить понад 140 об'єктів для забезпечення 340 МВт енергії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua