Зеленский показал ракету-дрон "Паляниця".

Зеленский показав ракету-дрон
Зеленский показав ракету-дрон "Паляниця"

ЗУСТРІЧАЙТЕ НОВУ УКРАЇНСЬКУ ЗБРОЮ: ДАЛЕКОБІЙНА РАКЕТА-ДРОН "ПАЛЯНИЦЯ"

Президент України Володимир Зеленський оголосив про успішне бойове застосування новорозробленої української зброї - далекобійної ракети-дрону "Паляниця".

"Вчора відбулося перше успішне бойове застосування нашої нової зброї - української далекобійної ракети-дрону "Паляниця". Вона була розроблена власними силами, щоб знищити наступальний потенціал ворога", - розповів Зеленський.

За словами президента, це один із способів захистити Україну від можливих атак з боку Росії - завдавати удари по російських літаках на їхніх аеродромах.

Дитя власних сил - "Паляниця" запускається з наземної платформи та оснащена турбореактивним двигуном. Вона має перевагу в порівнянні зі своїми аналогами завдяки своїй низькій вартості.

Хоча деталі щодо технічних характеристик "Паляниці" є засекреченими, відомо, що в радіусі її дії знаходиться близько 20 російських військових аеродромів, з яких здійснюються атаки на Україну.

"Ракет-дронів буде все більше, ми бачимо результати роботи наших далекобійних ударних дронів майже щодня", - додав Зеленський.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua