Зеленський представив Шольцу "стратегію наближення миру" для України.

Представлення Шольцу стратегії наближення миру
Представлення Шольцу стратегії наближення миру

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що зустріч з канцлером Німеччини Олафом Шольцем є однією з найважливіших за весь період війни. Зеленський зазначив, що це вже третя зустріч з канцлером цієї осені і є ключовим моментом зустрічі.

"Сьогодні вже третя наша зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцем за цю осінь і, мабуть, одна з найважливіших за весь час повномасштабної війни", - сказав Зеленський.

На зустрічі було представлено українську "стратегію наближення миру", включаючи конкретні кроки для досягнення миру. Президент заявив, що він вірить у можливість відновлення миру для України і розраховує на підтримку Німеччини.

Зеленський зазначив: "Ми можемо зробити це у взаємодії - усі наші партнери. Розраховуємо на підтримку з боку Німеччини".

Президент також висловив вдячність Німеччині за їхню допомогу в протиповітряній обороні, обороні та економічній підтримці, а також за підтримку "Формули миру" та проведення самітів миру.

Зеленський написав: "Дякую за те, що ви так сильно допомагаєте Україні. ППО, дуже вагома оборонна, економічна підтримка, наша політична взаємодія, підтримка Формули миру й робота разом із нами заради дієвості самітів миру".

Зеленський підкреслив, що для них дуже важливе продовження допомоги і в наступному році, тому він сподівається, що обсяг допомоги не зменшиться.

Канцлер Шольц оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на суму 1,4 млрд євро, який планується надати до кінця 2024 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua